ساخت ورزشگاه توسط شرکت آذرپاد تیسفون

ساخت ورزشگاه توسط شرکت آذرپاد تیسفون

ساخت ورزشگاه نیازمند فضایی بسیار بزرگ در مکانی مناسب ‌می‌باشد. در واقع ورزشگاه باید در خیابان‌‌های اصلی شهر ساخته شود تا همه افراد بتوانند به آن دسترسی داشته باشند اما در کلان شهر ها به دلیل حجم ترافیک شهری عمدتا ساخت ورزشگاه به حاشیه شهر ها منتقل ‌می‌گردد.

ساخت ورزشگاه نیازمند اخذ مجوز از سوی اداره کل ورزش جوانان ‌می‌باشد. این اداره پس از بررسی طرح نهایی و شروع ساخت و ساز باشگاه، مجوز را صادر ‌می‌کند.

هزینه ساخت ورزشگاه

یکی از مهمترین عواملی که در هزینه ساخت ورزشگاه تاثیر گذار است، قیمت زمین ‌می‌باشد که در مناطق مختلف شهر، متفاوت ‌می‌باشد.

علاوه بر قیمت زمین عوامل دیگری همچون مصالح مورد نیاز و ابعاد و متراژ و کاربری رشته‌‌های ورزشی نیز در تعیین هزینه ساخت ورزشگاه موثر است.

شرایط ساخت ورزشگاه

راه اندازی ورزشگاه نیازمند رعایت مواردی ‌می‌باشد که در آیین نامه اجرایی قانون اجازه راه اندازی ورزشگاه‌‌ها ذکر شده است. تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی ‌می‌توانند با رعایت مواردی که در این آیین نامه ذکر شده است، به ساخت ورزشگاه بپردازند.

نیاز به مشاوره دارید؟ با ما تماس بگیرید!

ورزشگاه محلی برای برگزاری رویدادهای ورزشی ،همایش‌‌ها یا دیگر برنامه‌ها است. ورزشگاه‌ها، یک مرکز ورزشی چندمنظوره هستند که معمولاً دارای یک زمین بازی در کانون و جایگاه تماشاگران در پیرامون است. برای آنکه بتوان گفت یک ورزشگاه مناسب و اصولی ساخته شده است باید دید که می‌تواند در عین زیبایی، پایداری و ایمنی، نیاز بازیکنان و تماشاچیان را برطرف کند یا خیر.

پتانسیل برای حضور تعداد بالایی از تماشاچی، در دسترس‌بودن طیف وسیعی از امکانات برای بازدیدکنندگان، امکانات رفاهی برای تماشاچیان و… از جمله نکاتی است که باید در یک ورزشگاه رعایت شود؛ ساخت یک ورزشگاه مستلزم یک فرایند فکری است که متغیرهایی فراتر از موضوع ورزشی را در برمی‌گیرد.

در این بخش می‌توانید با اصول کلی مربوط به ساخت یک ورزشگاه از دیدگاه کلی و معماری آشنا شوید.

بخش‌های یک ورزشگاه

در وهله اول، ایجاد رابطه بین بخش‌‌های اصلی یک ورزشگاه مهم است. اینها عبارت‌اند از ورودی، فروش بلیط و دروازه‎های ورود اصلی، راهروهای ورود به سالن اصلی بخش تماشاگران، راه‎روهای ورود به بخش اداری و بخش رخت کن، سالن اصلی، بخش اداری، بخش نگهبانی، بخش استراحت مستخدمین، اتاق مربوط به رئیس، سرویس بهداشتی تماشاگران، سرویس بهداشتی کارمندان، سرویس بهداشتی بازیکنان، اتاق درمانی و کمک‎های اولیه (اتاق پزشک)، رختکن تیم میهمان، رختکن تیم میزبان، دوش‎های مربوط به هر یک از تیم‎ها ، اتاق انباری وسایل، سالن بدن سازی و ریکاوری، تاسیسات گرمایش و سرمایش، تاسیسات الکتریکی و روشنایی، اتاق داوران، اتاق آموزشی ویدئوپروجکتور، گالری و پارکینگ گالری‌ها، پله‌ها، سقف‌ها (چه مات یا شفاف)، مسیرهای اصلی و فرعی، سالن‌های ورزشی، اتاق‌های رخت‌کن، خدمات مطبوعاتی، اتاق‌های کنفرانس یکپارچه و غیره.

تقارن و تفاوت

ورزشگاه عموماً به‌صورت متقارن طراحی می‌شود. با این اوصاف، معمار می‌تواند با واردکردن شکستگی‌ها یا عدم تعادل‌های ظریف مانند ستون‌های تکیه‌گاه، راه‌های پیاده‌روی یا حتی انتخاب صندلی، انتخاب رنگ صندلی تعادل را ایجاد کند. تقارن آگاهانه به طور گسترده توسط خلاق‌ترین معماران مورد بحث قرار می‌گیرد. از طرفی، سبک کلی و ظاهر مطلوب استادیوم باید در نظر گرفته شود. درک هر یک از جنبه‌های مهم مشخص شده در دستورالعمل‌‌ها و تصمیم‌گیری در مورد نحوه قراردادن آنها در کنار هم برای تعیین سبک کلی استادیوم بسیار مهم است.

جدای از چهارچوب و بخش‌هایی از استادیوم که ثابت می‌مانند، مرکز ورزشگاه باید در نظر گرفته شود، زیرا یک نقطه کانونی برای اجراکنندگان، ورزشکاران و عموم مردم خواهد بود. برای اینکه این فضا چشمگیر، خلاقانه و بسیار زنده باشد به جزئیات زیادی نیاز است.

یک معمار باید به رابطه ورزشگاه با محیط طبیعی و شهری آن توجه کند. ممکن است جنبه‌ها یا مفاهیمی از شهر وجود داشته باشد که ساخت ورزشگاه باید آنها را تنظیم کند تا هماهنگی خاصی ایجاد شود.

انواع استادیوم‌های ورزشی

استادیوم‌های ورزشی را می‌توان به 2 گروه تقسیم کرد:

  • استادیوم‌های روباز
  • استادیوم‌های سرپوشیده

استادیوم‌های ورزشی سرپوشیده بیشترین تقاضا را دارند زیرا مزایای زیادی نسبت به استادیوم‌های روباز دارند و شامل مواردی چون در امان بودن زمین‌ بازی از شرایط اقلیمی و آب‌وهوایی، امکان استفاده از پیشرفته‌ترین و مدرن‌ترین وسایل فنی هستند.

شرکت‌های سازنده ورزشگاه اگر می‌خواهند استادیوم را با استانداردهای بالا بسازند باید استانداردهای مشخصی را رعایت کنند. درنظرگرفتن تفاوت‌های ظریف در طراحی و ساخت یکپارچه استادیوم‌های ورزشی در هر سطح و هدف مهم است.

انتخاب محل ساخت‌وساز

 استادیوم باید به‌خوبی با چشم‌انداز هماهنگ شود و ارتباط مناسبی با مسیرهای حمل‌ونقل شهری مانند ایستگاه‌های اتوبوس و پارکینگ ماشین‌ها داشته باشد. از طرفی نباید در نزدیکی مکان‌هایی چون بیمارستان که نیازمند رعایت سکوت محیطی هستند، احداث شوند.

ساختمان‌های ورزشی و امکانات ورزشی در فضای باز برای ورزش‌های مختلف در صورت امکان باید با مجموعه‌ ترکیب شوند. برای چندمنظوره بودن ورزشگاه امکانات ورزشی متنوعی مورد محبوبیت هستند، از این رو کاربران می‌توانند از بین طیف وسیع فعالیت‌ها و امکانات متنوع، آزادانه انتخاب کنند.

از دیگر مسائلی که باید مورد توجه قرار بگیرد ترکیب مسیرهای دسترسی پیاده و سواره، پارکینگ‎های روباز و سرپوشیده اطراف و میزان ظرفیت آنان می‎باشد.

مراحل ساخت ورزشگاه

برای شروع، نیازها و خواسته‌های ویژه کارفرما در نظر گرفته می‌شود. در این مرحله نیاز به محاسبه وجوه و تعیین هزینه کار طراحی و ساخت داریم. مرحله بعدی مکان‎یابی است که باید به شیوه ای اصولی، با در نظر گرفتن کلیه شرایط موجود صورت پذیرد. پس از این مرحله به بررسی شرایط موجود، نوشتن برنامه فیزیکی و نیازهای اصلی طرح پرداخته می‎شود. در ادامه اتودهای اولیه مورد نظر جهت ایجاد طرحی مناسب برای ورزشگاه، لازم می‎باشد.

طرح اجرای پروژه ورزشگاه

در این مرحله می‌توان نوع کارکرد ورزشگاه و انواع مجوزهای رسمی را برای اخذ تأییدیه برای ساخت‌وساز مورد تجزیه ‌و تحلیل قرارداد.

ساخت اشیا، آماده‌سازی، نصب

 استادیوم باید طبق برنامه‎ای از قبل تعیین شده ساخته ‌شود. این برنامه نشان‌دهنده مقدار مصالح ساختمانی لازم، محدوده کار، تعداد متخصصان موردنیاز برای ساخت تأسیسات و … است. چهار مرحله مهم ساخت به شرح زیر می‎باشد.

آماده‌سازی و چیدمان پایه شامل بتن‌ریزی، آسفالت یا سایر کارهای خاکی، آماده‌سازی سیستم زهکشی.

ساخت سازه اصلی استادیوم، دیوارها و سقف اصلی که معمولا متشکل از خرپاهایی عظیم است.

نصب کف‌پوش ورزشی شامل آستر پایه با چمن مصنوعی یا طبیعی، مخلوط لاستیک و چسب پلیمری، پرایمر مخصوص و غیره.

در نهایت عملیات رنگ‌آمیزی و تکمیل قسمت‌‌های مختلف استادیوم و ساخت سکوها با درنظرگرفتن شیب سکوهای ورزشگاه انجام ‌می‌شود.

راه‌اندازی

 مرحله نهایی در ساخت استادیوم راه‌اندازی آن است. سرمایه‌گذار مجوز راه‌اندازی را از کمیته ورزش دریافت می‌کند. قبل از تحویل نهایی تأسیسات و افتتاح رسمی ورزشگاه، برگزاری چند بازی دوستانه در آن توصیه می‌شود که کاستی‌ها و رفع مشکلات احتمالی را مشخص کند.

شرایط مورد نیاز اشخاص حقیقی و حقوقی در ساخت باشگاه

تمامی افراد حقیقی و حقوقی متقاضی ساخت باشگاه باید واجد شرایط زیر باشند:

  • اعتقاد و پیرو قانون اساسی و نظام جمهوری اسلامی ایران
  • متدین به دین مبین اسلام یا یکی از ادیان رسمی کشور
  • توانایی در تامین بودجه و فضای مناسب برای ساخت باشگاه
  • توانایی در فراهم کردن امکانات مورد نیاز رشته‌‌های ورزشی مختلف
  • عدم داشتن سابقه سوء در امور اعتقادی، اخلاقی، سیاسی و محکومیت‌‌های مانند آن
  • مالکیت اعیانی ملکی برای راه اندازی باشگاه

نیاز به مشاوره دارید؟ با ما تماس بگیرید!

شرایط صدور پروانه ساخت باشگاه

تمامی مدارک مربوط و فرم‌‌های تقاضا باید به اداره کل ورزش جوانان فرستاده شود. این اداره حداکثر به مدت دو هفته پس از تاریخ تقاضا، موظف است مکان گزارش شده از سمت متقاضی را بررسی کند و تمامی مدارک و درخواست‌‌های مربوطه را طبق ماده 5 آیین نامه قانون اجازه تاسیس باشگاه، به هیات مذکور ارسال کند.

پروانه ساخت باشگاه پس از تایید این هیات که مرکب از افرادی همچون مدیر کل دفتر ارزشیابی نظارت و بازرسی، مدیر کل دفتر برنامه ریزی وزارت ورزش و جوانان، معاون حقوقی و امور مجلس وزارت ورزش و جوانان صادر ‌می‌گردد.

نکات مهم در طراحی و ساخت ورزشگاه

  • تمامی باشگاه‌‌های ورزشی باید دارای فضای اداری برای بخش مدیریت باشند.
  • در نظر گرفتن مکان‌‌هایی به عنوان رختکن، سرویس‌‌های بهداشتی، انبار، بوفه و آبدارخانه از موارد مهم در ساخت باشگاه ‌می‌باشند.
  • در هنگام طراحی و ساخت باشگاه باید به نوع کاربری آن توجه شود.
  • موقعیت باشگاه‌‌ها را به گونه ای انتخاب کنید که از نظر جغرافیایی در مکان مناسبی از شهر قرار داشته باشد.
  • ابعاد و اندازه باشگاه ورزشی یکی دیگر از نکات مهم در ساخت باشگاه می باشد. گنجایش و ابعاد باشگاه باید به اندازه کافی بزرگ باشد.
  • بخشی از فضای باشگاه باید به پارکینگ اختصاص داده شود.
ساخت ورزشگاه

با سایر خدمات شرکت مهندسی آذرپاد تیسفون آشنا شوید:

نیاز به مشاوره دارید؟ با ما تماس بگیرید!

مشاوره نیاز دارید؟